Sektion for Plantebiokemi

Vi gennemfører grundforskning på tværs af det plantebiokemiske spektrum - fra det enkelte molekyle til marken - og oversætter resultaterne til bioteknologi-baserede løsninger.

Vores fokus er på bioaktive fytokemikalier som terpenoider, cyanogene glucosider og alkaloider; nøglespillere i biotiske og abiotiske interaktioner i planter. Biosyntesen, omsætning og regulering af ​​fytokemikalier er belyst i forhold til enzymologi, molekylær genetik, økologi og evolution. Vi arbejder med afgrødeplanter, træer og modelorganismer ved anvendelse af nøgleteknologier som metabolitprofilering, kemisk strukturbelysning og syntese, bioimaging, billeddannende massespektrometri, transkriptomik og genomdækkende analyser. Vi stræber også efter at forstå de biologiske mekanismer, der understøtter organdannelse og udviklingsmæssige overgange. Gennem metaboliske teknologier og syntetisk biologi anvender vi den viden, der er opnået i den bioteknologiske produktion af højværdistoffer. Vores tværfaglige og innovative tilgange leverer viden og bæredygtige løsninger til fremtidens økologiske, landbrugs- og bioteknologiske systemer.

Vores vision er at være et verdensførende og yderst attraktivt forskningsmiljø for forskere, studerende og industripartnere. Vores mission er at frembringe banebrydende videnskabelig ekspertise; at levere fremragende forskningsbaseret uddannelser og træning, og at tilskynde til iværksætteri og industrielt samarbejde.

 

 

 

Kontakt

Sektionsleder
Stephan Wenkel
Wenkel@plen.ku.dk
+45 35337567

Sektionssekretær
Jette Højgaard
Jehoe@plen.ku.dk
+45 35333353

Københavns Universitet
Thorvaldsensvej 40
1871 Frederiksberg C

Tlf: +45 35 33 33 53 

Alle medarbejdere

Publikationer

Center for Syntetisk Biologi

Villum Forskningscenter