Vores mål er at udvikle soldreven produktion af mange værdifulde, strukturelt komplekse forbindelser, der efterspørges i samfundet. Vi opnår dette ved at anvende kombinatorisk biokemi og natursystemers plasticitet til at overføre produktionsmodulerne til kloroplasten – dvs. plantecellens lysdrevne kraftcenter – og dermed opnå højere udbytter af den ønskede forbindelse.

Dette involverer en bred vifte af ekspertise, f.eks. undersøgelse af planters synteseveje, metabolonsamling, studier af enkeltmolekyler, strukturel analyse via spredning, massespektrometribaseret gasfasestrukturel biologi og meget mere.

I vores tilgang via syntetisk biologi integreres jura, bioetik og kommunikation for at klæde samfund og forskere på til konstruktiv dialog om nye teknologier samt ansvarlig forskning og innovation (Responsible Research and Innovation).

Find mere information om gruppen i menuen under billedet.

Filmen fra American Society for Cell Biology præsenterer vores arbejde med plantebaseret syntetisk biologi. I filmen fokuseres der på opdagelsen af nye biosynteseveje og tværfaglig forskning.

Mange af Københavns Universitets forskere arbejder inden for syntesebiologi.