Sektion for Organismebiologi

I Sektion for Organismebiologi fokuserer vi på grundlæggende og anvendte studier af planter, dyr (både hvirvelløse dyr og hvirveldyr) samt svampe.

Vores hovedforskningsemner omfatter biodiversitet og systematik, fylogeni og samudvikling, populationsøkologi, værter og parasitter samt bestandsinteraktioner. Vi arbejder med en række terrestriske organismer og systemer, og vi anvender et spektrum af metoder, der spænder fra klassisk prøveudtagning i marken til avancerede molekylære metoder til dokumentation af biologiske interaktioner.

Vores forskning er hovedsagelig forbundet med systemer, der forvaltes af mennesker, og vores studier er designet med det formål at bidrage til udviklingen af ​​et bæredygtig udnyttelse af naturressourcer. Vores undersøgelser fører derfor til både nye videnskabelige opdagelser samt innovationer til implementering i praktisk forvaltning, for eksempel i landbruget (både tempereret og tropisk). De anvendte aspekter omfatter samarbejde med nationale og udenlandske virksomheder, for det meste små og mellemstore virksomheder (SMV'er).  

 

 

 

 

Kontakt

Brian Lund Fredensborg

Sektionsleder
Brian Lund Fredensborg
M: blf@plen.ku.dk
Tlf: +45 35 33 26 76

Gitte Runge

Sektionssekretær
Gitte Runge
M: runge@plen.ku.dk
Tlf.: +45 35 32 04 ​03

Københavns Universitet
Thorvaldsensvej 40
1871 Frederiksberg C

Alle medarbejdere

Publikationer