PhD-studerende kortlægger lokale interesserenter til omstilling mod et mere plantebaseret fødevaresystem
Den første af tre PhD-studerende i COTRANSITION er nu gået i gang med sit projekt ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi. Projektet bidrager til COTRANSITION med en kortlægning af lokale interessenter, der spiller en central rolle i en omstilling mod mere plantebaseret fødevareproduktion og -forbrug.

Pernille Aavild Juhl er netop uddannet kandidat i Integrated Food Studies – en interdisciplinær uddannelse med fokus på bæredygtige fødevaresystemer – og har derudover en bachelor i antropologi. Pernille fortæller at hun vil gøre brug af antropologien i sit projekt, hvor hun skal ud at tale med de lokale interessenter:
”Gennem feltarbejde og kvalitative interviews i tre danske kommuner vil jeg undersøge, hvilke barrierer og drivkræfter aktører oplever i relation til at fremme plantebaseret omstilling i lokale værdikæder. Denne viden bliver et vigtigt afsæt for de samskabelsesworkshops, som COTRANSITION gennemfører med kommunerne.”
Pernille rettede allerede tidligt på antropologistudiet blikket mod det danske landbrug og de systemer, det er indlejret i. Med en veloverstået kandidat har hun nu fået et udvidet blik for de strukturer og bæredygtighedsudfordringer, landbruget og fødevaresystemet står over for – både lokalt, nationalt og globalt. Hun er derfor helt klar til at indgå i det interdisciplinære samarbejde i COTRANSITION, og til at bringe sin faglighed i spil inden for den grønne omstilling og de lokale processer omkring Grøn Trepart:
”Jeg ser meget frem til at indgå i COTRANSITION, og ikke mindst glæder jeg mig til at være til stede i de deltagende kommuner og i dialog med de mennesker, der driver omstillingen lokalt – det er en unik mulighed for en antropolog som mig!”