Plant Growth Promoting Peptides (PGPPs) – production and test of nutritional uptake

In this project we produce PGPPs and explore if these bio-friendly peptides have crop stimulating activity, that can promote sustainable production.

Previously, PGPPs have been synthesized by processes relying on expensive chemical components, providing low yields, only sufficient for research. For this reason, the many practical application prospects for crop production have not yet been explored in trial settings representing production conditions.

 

 

Projektet ”Naturlige vækststimulerende plantepeptider - produktion og test på næringsstofoptag” består af fire arbejdspakker (AP1-4), som er præsenteret i Fig. 2. Arbejdspakkeoverskrifter er givet i blå tekstfelter og indholdet er skitseret grafisk samt forklaret i grønne tekstfelter. I AP1 var det planlagt at benytte en gærstamme til fremstilling af peptider, som vist sig at være ustabil og derfor blev der konstrueret en bakteriestamme, som tillader peptid sulfonering, vist som en orange markering på peptiderene, præsenteret som grønne rektangler. Peptidernes plante stimulerende aktivitet kontrolleres i test med Arabidopsis (AP2) modelplanter og efterfølgende afprøves de rodstimulerende egenskaber (AP3) og tørke tolerance (AP4) i afgrøde planter, så som byg. Projektet er støttet af Promilleafgiftsfonden for Landbrug.

 

 

 

Funded by:

Project: Naturlige vækststimulerende plantepeptider - produktion og test på næringsstofoptag”
Period:  2022-2024

Contact

Anja Thoe Fuglsang
Project leader

atf@plen.ku.dk
+4535332586

Researchers

Name Title Phone E-mail
Amalie Scheel Tost PhD Fellow   E-mail
Anja Thoe Fuglsang Professor +4535332586 E-mail
Frederik Grønbæk Tidemand Postdoc +4528257092 E-mail
Gustav Søndergaard Nymand Research Assistant +4535331019 E-mail
Marzanna Due Laboratory Technician +4535328186 E-mail