Cell Wall Biology and Bioengineering – Københavns Universitet

Forskningen bidrager til vores grundlæggende forståelse af cellevægsstruktur, arkitektur og funktion. Annotering af glycosyltransferaser (GT'er) involveret i cellevægsbiosyntese og forståelse for deres evolutionære historie spiller en vigtig rolle.

Forståelse af funktion omfatter plantehormoner i cellevægsudvikling, såvel som cellevæggenes biofysik. Cellevægsarkitektur og polysaccharidbiosyntese er nøgleemner til industriel udnyttelse af plantecellevæggen.

En bred vifte af applikationer undersøges: cellevægskonstruktion til brug som råmateriale til biologisk jetbrændstof; udvikling af nye nanomaterialer inspireret af cellevægsarkitektur; anvendelse af oligo- og polysaccharider fra alger til antiinflammatoriske midler, detergenter til vaskemidler og nye, funktionelle fødevareingredienser.

Forskningstemaer

• Development of pretreatment technology for second-generation biofuel. Optimization is guided by inhibitor generation vis-à-vis saccharification yield as a function energy input and genetic modification of the biomass

• Development of enzyme mediated release of nanocellulose from primary cell walls and the reassembly of the nanocellulose into novel materials
  • The cell wall biology and evolution of the proteoglycan extensin

• Annotation of algal and plant genomes with regard to glycosyltransferase repertoire as a basis for making inferences on evolution and making educated guesses as to glycosyltransferase activities

• Approaches for producing monoclonal antibodies with novel carbohydrate binding specificities. Both a biology-driven and yeast two hybrid approach has been applied with success. The specificity is confirmed
with our carbohydrate micro-array technology
  • The influence on the cell wall composition from plant hormones, development and pathogens.

• Method development and implementation - Transformation technology
    - Rheology and biophysics
    - Carbohydrate analytics
    - Bioinformatics