Forsøgsafdelinger 9, 10, 12, 13, 14 og 16
Afdeling 9-16 består af er 6 væksthusafdelinger, der hovedsageligt bruges til forsknings- og undervisningsformål, herunder projekter, der beskæftiger sig med genmodificerede planter. Desuden er der et arbejdsrum (afd. 15) hvor håndteringen af planterne foregår, dvs. etablering af forsøg, forsøgsopgørelse og destruktion af forsøgsmateriale.
Der er kittelpåbud i afdelingerne af hensyn til indeslutningen af de genmodificerede planter. Kitler forefindes ved indgangen til væksthusafsnittet.
Der holdes et meget højt hygiejneniveau i afdelingerne mht. forekomsten af sygdomme og skadedyr, og skulle der opstå angreb, kontrolleres de fortrinsvis med pesticider, men nyttedyr anvendes også i begrænset omfang.
For at minimere smitterisikoen må der ikke indføres planter til afdelingerne uden forudgående tilladelse fra gartnerne. Vi tilstræber at planter, der skal dyrkes i disse afdelinger, opformeres fra frø på stedet.
Arealet af hver afdeling er 80 m2, med 8 borde på 5,5 m2 i hver.
I afd. 13 og 14 er der mørklægningsgardiner, der muliggør f.eks. kortdagsbehandling af planter, over 2 borde, således at der nu kan tilbydes mørklægning på 11 m2 i 2 af forsknings- og undervisningafdelingerne.
Afd. 16 er klassificeret til arbejde med genmodificeret virus og planter - de øvrige afdelinger er klassificerede til genmodificerede planter.
Hver afdeling har individuel klimastyring, som omfatter bl.a. lufttemperatur og bordvarme. Der er dog ikke køling af afdelingerne ud over, hvad der kan opnås ved udluftning gennem trempel- og topvinduer.
Det er CO2-tilførsel, og der kan tilføres kunstlys til alle borde. Klimacomputeren foretager målinger af alle klimadata, som derefter bliver lagret på computeren.
Hver af de 8 borde har egen vandingsventil. Bordene har hæve/sænke-vanding og recirkulering af vandet. Vandingsvandet bliver renset med partikelfilter og bestrålet med UV-lys, som eliminerer levende mikroorganismer.
Der kan vandes med kommunevand, gødningsvand og osmosevand.