1. februar 2019

Forsker modtager bevilling til at klimasikre quinoa

BEVILLING

13 prominente forskere tildeles en Semper Ardens-bevilling fra Carlsbergfondet. Bevillingerne skal skabe videnskabelige nybrud, der skal sikre Danmark en fortsat førerposition i international topforskning og bidrage til at løse verdens store udfordringer. Det skriver Carlsberg Fondet i en pressemeddelelse den 1. februar. På Institut for Plante – og Miljøvidenskab modtager Professor Michael Broberg Palmgren 14.819.000 kr. til at skabe klimamodstandsdygtig quinoa.

Læs mere om Michael Broberg Palmgrens Projekt her


Semper Ardens betyder ”passioneret, altid brændende”. Mottoet har siden grundlæggelsen i 1876 været en ledetråd i Carlsbergfondets stræben efter perfektion i sit virke for dansk forskning. De 13 nye Semper Ardens-projekter, som Carlsbergfondet nu igangsætter for godt 200 millioner kroner, har netop en passioneret og altid brændende forsker med særligt visionære forskningsideer i spidsen.

Kendetegnende for forskningsprojekterne er, at de repræsenterer det ypperste inden for videnskaben og har potentiale til at skabe videnskabelige nybrud og udvikle dansk forskning. Alle bevillingsmodtagere er internationalt anerkendte topforskere med tilknytning til danske forskningsmiljøer.

”Det er en stor glæde, at vi nu kan igangsætte 13 nye Semper Ardens-projekter, der alle vil flytte vores viden om vigtige forhold, som har afgørende betydning for vores liv og muligheder for at forbedre den verden, vi lever i. Jeg har store forventninger til, at projekterne vil gøre os alle klogere og bidrage til at løse nogle af verdens store udfordringer. Jeg er også sikker på, at de nye Semper Ardens-forskere vil levere nye, banebrydende resultater, som vil blive bemærket internationalt,” siger Carlsbergfondets bestyrelsesformand Flemming Besenbacher.

Antistof, klimamodstandsdygtige afgrøder og danskernes liv tilbage til 1700-tallet

Semper Ardens-projekterne spænder fra grundvidenskabelige studier af antistof over forskning i klimaresistente afgrøder til opbygning af en database over danskernes liv tilbage til 1700-tallet.

Læs Carlsberg Fondets pressemeddelelse om de 13 nye Semper Ardens-projekter her