25. februar 2016

Fødevareprofessor slået til ridder

Fornem pris til professor

Den 66-årige professor og dr. agro. John Roy Porter, Københavns Universitet, er blevet slået til ridder af den franske orden, Ordre du Mérite Agricole.

Fødevare og klima-professor John Roy Porter får den fornemme orden for sit arbejde i FNs Internationale Klimapanel, IPCC, hvor han er ekspert og talsmand inden for fødevareforsyning på globalt plan.

Det er IPCCs videnskabelige arbejde, som er fundamentet for den globale klima-aftale, som blev indgået i Paris i december 2015.  

John Roy Porter, Københavns Universitet

John Roy Porter, Københavns Universitet. Foto: INRA

Men - verdens fødevareforsyning er desværre mere end usikker i kølvandet på bl.a. klimaforandringerne. Det vil få alvorlige sociale, politiske og sikkerhedsmæssige problemer om ganske få år, hvis ikke vi gør noget ved den mere end usikre situation her og nu, ifølge den nyslåede ridder.  

John Roy Porter får også den fornemme franske orden for sit samarbejde med den franske stat. Det gør han bl.a. som rådgiver for INRA, Det Fransk Nationale Institut for Landbrugsforskning, som er en af verdens førende institutioner inden for sit felt.

Prisen bliver overrakt af den franske ambassadør i Danmark, Francois Zimeray, på den franske ambassade i København tirsdag den 1. marts.

Professor John Roy Porter er til daglig ansat på Institut for Plante- og Miljøvidenskab, PLEN, på Københavns Universitet.

Ordre du Mèrite Agricole blev indstiftet i 1883 for at understøtte fransk landbrug og den spirende fødevareindustri.

Yderligere oplysninger:
John Roy Porter, Københavns Universitet, på mobil: 29 17 71 81 eller jrp@plen.ku.dk
Simone Le Ray, Den franske ambassade i København: 33 67 01 46 eller simone.leray@dqresor.gouv.fr
Svend Thaning, Københavns Universitet på mobil 28 75 42 81 eller svt@science.ku.dk