15. juli 2015

Rekordhøje ansøgertal til naturressourceuddannelsen

Uddannelse

74 kommende studerende har søgt ind på bacheloruddannelsen Naturressourcer på Institut for Plante- og Miljøvidenskab på Københavns Universitet som deres førsteprioritet. Det er en betydelig stigning i forhold til sidste år, hvor 58 ansøgere havde Naturressourcer som deres førsteprioritet.

”Det er fantastisk at se så mange vise interesse for naturressourceuddannelsen. Der er stor efterspørgsel efter vores kandidater, både inden for planteproduktion og miljøforvaltning, så det er glædeligt med et så stort optag i år,” fortæller studieleder Andreas de Neergaard fra Institut for Plante- og Miljøvidenskab.

Naturressourcer er en naturfaglig uddannelse med samfundsvidenskabelige perspektiver, der har fokus på, hvordan vi bedst arbejder med og i naturen. Det er en løsningsorienteret uddannelse i bæredygtighed, som giver forståelse for de biologiske, økologiske og kemiske processer, som er grundlaget for fødevareproduktion, biodiversitet og miljøet. Og de menneskeskabte processer tages også med: Forvaltning, naturbeskyttelse og miljøøkonomi. Læs mere om Naturressourcer her.

Det foretrukne universitet
I alt er 28 % af alle førsteprioritetsansøgninger gået til Københavns Universitet, hvilket igen i år gør det til det foretrukne universitet blandt kommende studerende.

I alt optages der i år 11.771 studerende på Københavns Universitet – ud af 17.238 ansøgere. Se alle tallene for antal ansøgere til universitetets uddannelser her.