Pometet inviterer til en dag blandt æbletræer og fuglesang – Institut for Plante- og Miljøvidenskab - Københavns Universitet

Institut for Plante- og Miljøvidenskab > Nyheder > Pometet inviterer til ...

12. august 2015

Pometet inviterer til en dag blandt æbletræer og fuglesang

Pometet

Nyd en dag i det fri og kom til Åbent Hus i Danmarks største genbank for bær og frugt, Pometet. Den 27. september åbner Pometet deres 8 hektar store plantage op for alle nysgerrige sjæle.

Dagens program byder på noget for alle. Der er foredrag om blandt andet vindyrkning og rundvisninger i plantagen med eksperter fra Institut for Plante- og Miljøvidenskab. Du kan også få ny viden om dyrkning af frugt og bær, og hvordan insekter nyttigt regulerer skadedyr i æbler.

Det er også muligt at høre historier om jordbær, eller finde ud af hvordan Pometets nye æble-app fungerer. Du er selvfølgelig også velkommen til at gå en tur rundt i plantagen på egen hånd.

”Vi glæder os til, at vi igen i år åbner dørene til Pometet og gør det muligt for alle interesserede at nyde en dag i Danmarks største genbank for frugt og bær. Det er lykkedes os at strikke et varieret program sammen, hvor du både kan blive klogere på frugt og bær men også hygge dig i det fri. Sidste år var der 2500 besøgende, og vi håber fremmødet bliver mindste lige så stort i år,” fortæller pometmester Lisbet Dahl Larsen.

Desuden er det også muligt at spise æblekage, høre om instituttets uddannelser og møde studerende der laver cider af Pometets æbler. Det og meget mere kan du opleve, når Pometet holder åbent hus.

Tid: 27. september, kl. 10-16
Sted: Pometet, Agrovej 1, 2630 Tåstrup