Første spadestik på Copenhagen Plant Science Centre – Institut for Plante- og Miljøvidenskab - Københavns Universitet

17. januar 2014

Første spadestik på Copenhagen Plant Science Centre

Forskning

Når spaden bliver sat i jorden, er Danmark kommet endnu tættere på at få et nyt forskningscenter, der kan måle sig med de bedste ude om i verden.

Copenhagen Plant Science Centre

Bygningsstyrelsen opfører for Københavns Universitet nye, moderne forskningsfaciliteter, der skal give forskere og studerende på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet optimale vilkår for fremtidens planteforskning.

Copenhagen Plant Science Centre 1 er navnet på det nye, unikke laboratoriebyggeri, som snart skyder op af jorden på Frederiksberg Campus. Her skal forskerne forsøge at løfte nogle af de største udfordringer verden står overfor med hastigt voksende befolkningstal og øget pres på naturens ressourcer.

Planteforskere på Københavns UniversitetCopenhagen Plant Science Centre arbejder på at øge planternes udbytte ved brug af færre ressourcer. Eksempelvis forsker de i fremstilling af plastmaterialer uden brug af råolie, optimering af planter til medicinsk brug og optimering af plantebaserede stoffer til foder, fibre og indholdsstoffer i madvarer.

Copenhagen Plant Science Centre forventes at udvikle, tiltrække og fastholde nogle af verdens dygtigste og fremmeste forskere og studerende, og vil stå klar til ibrugtagning ultimo 2016.

Program for første spadestik

Fredag den 17. januar 2014 kl. 14.00-15.30 markerer første spadestik starten på byggeriet af Copenhagen Plant Science Centre 1:

14.00 Velkomst ved Carsten Jarlov, Direktør i Bygningsstyrelsen

14.10 Tale ved Jørgen Glenthøj, Borgmester i Frederiksberg Kommune

14.15 Tale ved Ralf Hemmingsen, Rektor ved Københavns Universitet

14.20 Tale ved Svend Christensen, Institutleder ved Institut for Plante- og Miljøvidenskab

14.25 Tale ved Lundgaard og Tranberg Arkitekter

14.30 1. spadestik: Carsten Jarlov, Borgmesteren, Ralf Hemmingsen, Svend Christensen og Henrik Schmidt.

Pressen er velkommen.