Uafhængighed af marokkansk fosfor – Institut for Plante- og Miljøvidenskab - Københavns Universitet

23. juni 2014

Uafhængighed af marokkansk fosfor

Kronik

Dansk landbrug importerer hvert år 50.000 tons fosfor, som primært kommer fra Marokko. Det er helt nødvendigt at give planterne fosfor, for at de kan gro. Men Danmark kan blive næsten selvforsynende med det livsnødvendige stof, hvis vi begynder at genanvende fosfor.

Af Sven Gjedde Sommer, Professor, Syddansk Universitet | Marianne Holmer, Professor, Syddansk Universitet | Hans Christian Bruun Hansen, Professor, Københavns Universitet | Søren Husted, Professor, Københavns Universitet | Per Halkjær Nielsen, Professor, Aalbord Universitet

Bragt i Jyllandsposten Debat den 23. juni 2014.

Dansk landbrug er afhængig af at importere det livsvigtige grundstof fosfor. Fosfor er en central byggesten for alle planter, dyr og mennesker. Uden fosfor, intet liv. Derfor spreder landmanden fosfor ud over markerne hvert forår, så afgrøderne kan vokse. Fosfor er et nødvendigt stof, for at danske landmænd kan producere fødevarer og dermed sikre vores forsyning af mad.

Læs den fulde kronik