Første spadestik på Copenhagen Plant Science Centre – Institut for Plante- og Miljøvidenskab - Københavns Universitet

30. januar 2014

Første spadestik på Copenhagen Plant Science Centre

Planteforskning

Med det første spadestik i jorden er Danmark nu kommet endnu tættere på at få et af verdens ypperste planteforskningscentre, Copenhagen Plant Science Center. Centret skal give forskere, studerende og erhvervet optimale vilkår for fremtidens planteforskning.

Copenhagen Plant Science Centre

På det kommende Copenhagen Plant Science vil førende planteforskere i samarbejde med studerende og industrien løfte nogle af de største udfordringer verden står overfor med hastigt voksende befolkningstal og øget pres på naturens ressourcer.

På centeret vil planteforskere på Københavns Universitet fortsætte arbejdet med at øge planternes høstudbytte med færre ressourcer. Det kan være plastmaterialer uden brug af råolie, optimering af planter til medicinsk brug og optimering af plantebaserede stoffer til foder, fibre og indholdsstoffer i madvarer.

Første spadestik på Copenhagen Plant Science Centre

Copenhagen Plant Science Centre forventes at udvikle, tiltrække og fastholde nogle af verdens dygtigste og fremmeste forskere og studerende, og vil stå klar til ibrugtagning ultimo 2016.

Fredag den 17. januar 2014 blev første spadestik fejret og markerede starten på byggeriet af Copenhagen Plant Science Centre 1.

Centeret bliver opført af Bygningsstyrelsen.

Læs mere på centrets hjemmeside: cpsc.ku.dk