04. juni 2013

Nye birketræer og syrener i Universitetshaverne

Haverne på Frederiksberg fornyer i disse dage sine samlinger med en masse nye birketræer og syrener. Et slangeformet bed langs Bülowsvej er under etablering.

Havens samling af birk er efterhånden ved at forfalde af alderdom, der er kun 4-5 aldrende træer tilbage. Tiden er nu inde til at forny samlingen.

Birketræer

De nye birketræer bliver en flot blanding af hvad markedet byder på - fra vort hjemlands almindelige birke, til eksoter fra hele verden. Fælles for dem alle er, at de har en smuk bark; ikke kun hvid, men fx også kobberrød og sølvgrå. Og så har nogen af træerne en spændende duft.

Syrener

Syrensamlingen får ved samme lejlighed et ordentligt løft. Haven har længe manglet nogle af de nye sorter og med det nye tiltag vil 20 forskellige syrensorter pryde haven.

Birkene og syrenerne kommer til at stå i et nyt slangeformet bed ud mod Bülowsvej. Her vil beplantningen kunne ses både fra have og vej og de vil danne en visuel og lydmæssig barriere ud mod trafikken.

Flot gave fra Joel Klerk

Alle birke og syrener er en gave fra Joel Klerks Planteskole. Joel Klerk driver en specialplanteskole med produktion af løvfældende træer og syrener til have by og landskab og han er en af landets største producenter af blandt andet syrener. Joel har arbejdet med træer hele sit liv og har indført mange nye træer og buske, som er populære i haver parker og byer.

Joel arbejder desuden flittigt på at indhente ny viden med forskning og forsøg på træer og buske – et samarbejde som forskere på Københavns Universitet og ikke mindst landets mange praktikere indenfor træer og buske nyder stor glæde af.

Yderligere information

Gartner Lars Birck, Institut for Plante- og Miljøvidenskab, Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet. Telefon 4010 3110