24. september 2012

Den UNIKke koreanske forbindelse

INNOVATION Forskere på UNIK Center for Syntesebiologi ved KU har indgået et frugtbart partnerskab med et sydkoreansk biotekfirma med det formål at markedsføre nye syntesebiologiske produkter.

Den sydkoreanske biotekindustri har en forventet vækst på 35% mellem 2012 og 2013. Dette er især grundet at bioteksektoren i Korea har nydt en stærk politisk støtte og øgede international investeringer.

Partnerskabet mellem de forskerne i København og den koreanse biotech virksomhed drejers sig om udvikling og production af innovative biosensorer, der er baseret på en ny sølv-nanoklynge sensorteknologi til at registrere microRNA. Det er lektorerne Tom Vosch and Seong Wook Yangs forskergrupper, der star bag den nye teknologi. De har deres daglige gang på hhv. Kemisk Institut og Institut for Plante- og Miljøvidenskab, og indgår samtidigt i det tværdisciplinære Center for Syntesebiologi, der har faciliteret samarbejdet. Forskningsprojektet, der således er baseret på et alsidigt hold af spektrometrieksperter og plantegenetikere, har åbnet muligheder for fx at udvikle nye metoder til at detektere sygdomsfremkaldende mikroorganismer. På Københavns Universitet er partnerskabet forankret på Institut for Plante og Miljøvidenskab på det Natur- og biovidenskabelige fakultet.

Da det sydkoreanske biotekfirma besidder ekspertise inden for mange relevante områder, som fx RNAi, kræft og stamcelleteknologier, next generation sekventering, sygdomsbiomarkør-screening og industriskala bioproduktion, virksomheden en ideel partner videnskabsfolkene ved KU. Firmaet er desuden optimalt placeret i Koreas 'Biotek Park' i udkanten af Seoul og i gåafstand til en række andre relevante firmaer og forskningsinstitutioner.

Læs mere hos Center for Syntesebiologi.