Entreprenant ph.d.-studerende sælger frø i nyt firma – Københavns Universitet

Institut for Plante- og Miljøvidenskab > Nyheder > Ph.d.-studerende sælge...

16. marts 2015

Entreprenant ph.d.-studerende sælger frø i nyt firma

Startup-virksomhed

Et nyt lille frøfirma er spiret frem fra Institut for Plante- og Miljøvidenskab, da ph.d.-studerende Andreas Carstensen har kastet sig ud i også at udnytte sin viden udenfor forskningsverdenen.

Andreas Carstensen har fulgt sin drøm og startet et firma ved siden af sine ph.d.-studier på Institut på Plante- og Miljøvidenskab ved Københavns Universitet, så på Frødepotet.dk kan alle nu bestille grøntsagsfrø, krydderurtefrø og blomsterfrø.

”Jeg har længe tænkt på at starte sådan en virksomhed, og nu prøver jeg det altså af. Min mission er sådan set simpel: Jeg vil levere havefrø af højeste kvalitet til de laveste priser,” fortæller Andreas Carstensen og forklarer:

”Det er igen blevet in at supplere køkkenbordet med hjemmedyrkede grøntsager og krydderurter. Og jeg har altid haft interesse for havedyrkning - ikke mindst med at følge planternes udvikling over en vækstsæson, og min daglige forskning i planter og næringsstoffer giver mig en stor viden, så jeg kan jo også være behjælpelig med råd og vejledning.”

Andreas Carstensen har taget uddannelsen Naturressourcer ved Københavns Universitet og er agronom med speciale i plantevidenskab. Hans ph.d.-studie omhandler diagnosticering af næringsstofmangler og bærer titlen 'Unraveling the mechanisms of latent phosphorus deficiency in chlorophyll a fluorescence induction kinetics'.

Ph.d.-studerende Andreas Carstensen
Institut for Plante- og Miljøvidenskab