Insect Pathology and Biological Control – Københavns Universitet

Insekter og mider er udsat for infektionssygdomme, der kan have alvorlig effekt på værtsdygtighed. Vi studerer grundlæggende- og anvendte aspekter af insektpatologi.

De grundlæggende aspekter spænder fra studier om mangfoldighed og fylogenetik, udvikling af infektionsprocesser og værtsforsvarsmekanismer til insektspatogenernes økologi og livscyklus.

De anvendte aspekter af insektpatologi er tofoldige: 1) udvikling af insektpatogener som biologiske kontrolmidler af insekt- og mideskadedyr, for at levere bæredygtige løsninger til skadedyrsbekæmpelse, og 2) forebyggelse af sygdomme i gavnlige insekter som honningbier, andre pollinatorer, rovdyr samt insekter anvendt til mad og foder.

Vores forskning er opdelt i seks forskningsemner.

Forskningstemaer

• Evolutionary insect pathology
  • Interactions among insect pathogenic fungi, plants and insects
  • Honey bees and bee health
  • Biological control of pests
  • Edible insects and their diseases
  • Invasive species
    Invasive species that spread from their native range is a considerable threat to biodiversity because they may displace the local biodiversity. Invasive species may in addition also be pests in agricultural systems, and we study the recent Scandinavian invasion of the economically important Spotted Wing Drosophila (Drosophila suzukii). This fly is a considerable threat to fruit and berry producers because it may lay eggs in ripening strawberries, blueberries, raspberries, grapes etc. causing maggot-filled berries to be harvested. We are also involved with joint European work to analyse risks of new invasive species in the European Union. The topic is a joint initiative with Applied Insect-Plant Ecology group. Our studies are supported by the European Union and the Villum Foundation.
    List of members:Henrik H. de Fine Licht (leader of research topic), Lene Sigsgaard, Jørgen Eilenberg, Helle Mathiasen

Gruppemedlemmer

For studerende

• Hvis du er interesseret i at lave et projekt, kan du læse mere om dine muligheder i projektdatabasen:

• Projektdatabase for studerende

• Institut for Plante- og Miljøvidenskab har forskellige bachelor- og kandidatuddannelser:

• Læs mere om dine muligheder her
  • Organisationer og Societies

Ekstra information / Sidebar