Røddernes aften - for rod(e)hoveder i alle aldre – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print kalender-ikon Bookmark and Share

Institut for Plante- og Miljøvidenskab > Arrangementer > Røddernes aften - for ...

Røddernes aften - for rod(e)hoveder i alle aldre

Man ved meget lidt om, hvad der foregår i de dybe jordlag – og hvad de dybe rødder og deres optag af vand og næring i dybden betyder for planternes trivsel og vækst.

Dét kan få betydning for, hvor vores mad skal komme fra i fremtiden.

Vand og næringsstoffer til produktion af fødevarer er begrænsede, og normalt vokser landbrugsafgrøder ikke meget dybere end 1-2 meter ned.

Men nu undersøger DeepFrontier projektet, om man kan hente ressourcerne i de dybe jordlag og på den måde øge produktionen af fødevarer på en bæredygtig måde. Kom og følg røddernes vej ned gennem de fire meter høje rodtårne, kom tæt på forsøgene i marken og blive klogere på jord og planters samspil.

Vi tænder op i grillen, og giver en sodavand, så tag et tæppe og madkurven med.  Du får også en pose frø med hjem til haven eller altankassen, og der er konkurrence for haveglade børn.

Transport: Bus 116 kører fra Hedehusene Station og fra Høje Taastrup Station. Højbakkegård ligger ca. 800 meter fra stoppestedet Agrovej på denne rute.

Arrangement er gratis.

Arrangører: ICROFS, Københavns Universitet